Talvisodan 1939-40 kansallinen muistomerkki, taiteilija Pekka Kauhasen Valon tuoja

Au3 Verstas toteutti pyöreän, halkaisijaltaan 80cm:n kokoisen kilven kaiverruksen taiteilija Pekka Kauhasen julkiseen teokseen, Talvisodan 1939-40 kansalliseen muistomerkkiin Valon tuoja. Kasarmitorilla sijaitseva teos julkistettiin 30.11.2017. Muistomerkillä Suomi kunnioittaa veteraanien ja kaikkien sotaponnisteluihin osallistuneiden työtä. Muistomerkin paljastamispäiväksi valittiin marraskuun viimeinen päivä, joka oli talvisodan alkamispäivä vuonna 1939. Muistomerkki on myös osa Suomi100-juhlallisuuksia.

Haponkestävästä teräksestä valmistetun ison kilven pinta on kupera ja asetti muotonsa ja kokonsa puolesta haasteita kaiverrukselle. Kilven mahtuminen Superpajan kaiverruskoneeseen oli muutamasta sentistä kiinni, mutta onnistui, tottakai!

Kupera kilpi on halkaisijaltaan 80cm. Onneksi ei tarvitnnut lyödä hanskoja tiskiin. Kilpi mahtui juuri ja juuri kaiverruskoneeseen.

Uutinen Pekka Kauhasen teoksen julkistamisesta Ylen sivuilla

Teoksen esittely Prosenttiperiaate -sivuilla